Om mig

Borgerlig begravningsförrättare

Om mig

Bra att veta om mig

Namn:

Lena Siverhag


Bor:

Lunnarp


Yrke:

Jur kand, tidigare utredare och projektledare i Lunds kommun


Familj:

Singel, en massa gudbarn


Ställer upp som:

Borgerlig begravningsförrättare


Läs mer:

http://www.sydsvenskan.se/taggar/lena-siverhag/Mitt namn är Lena Siverhag och jag är sedan januari 2011 utsedd till borgerlig begravningsförrättare i Lunds kommun. Jag arbetade till 31december 2010 på kommunkontoret i Lund som utredare, projektledare och överförmyndare. Jag har länge velat ägna mig åt borgerliga begravningar men detta har tidigare inte varit möjligt att kombinera med ett heltidsarbete.

Jag är uppvuxen i Uppsala/Knivsta och har en jur.kand-examen från Uppsala universitet. Jag flyttade till Skåne 1986 och bor på landet utanför Dalby.

Mitt intresse för alternativa ceremonier har alltid funnits och jag har ingen anknytning till något trossamfund – jag lämnade Svenska kyrkan 1968. Jag är trots det intresserad av livsåskådningsfrågor och dessutom av att hjälpa människor i svåra situationer. Vid de tillfällen jag själv varit anhörig och fått ordna begravningar har jag insett hur betydelsefullt det är att det finns rådgivare och personer som kan stötta.  Jag hoppas att mitt intresse och engagemang i den här frågan kan vara till nytta och glädje för människor.

Jag har en humanistisk livssyn även om jag inte i alla delar tycker som Humanisterna. Jag åtar mig uppdrag inte enbart i Lunds kommun utan även i övriga Skåne.